dinsdag 23 april 2013

Kernkwaliteit en passie brandweermannen: Lekkere broodjes maken. Mooi verhaal.


Ik was onlangs voor een kleine twee weken in de VS. Voor een paar afspraken in New York en vooral ook voor een bezoek aan de Human Capital Summit in Orlando. Een drie daags congres over HR, flexibiliteit en leiderschap in turbulente tijden. Over dat congres heb ik op ZiPconomy (waar de afgelopen twee jaar vrijwel al mijn blogs staan)  een serie artikelen geschreven. Met o.a. casussen over Facebook en Zynga. Ze zijn hier te vinden.

Maar iets heel anders: Brandweermannen die van broodjes houden. 

Ik vind het altijd zalig om in de VS rond te rijden. Huur auto, relatieve rustige wegen (of althans rustig rijgedrag) en dan naar lokale radiostations luisteren. Daarop hoorde ik een mooie commercial. Over brandweermannen die er een sport van hadden gemaakt om de lekkerste broodjes voor hun collega’s te maken. En hoe die kwaliteit en passie steeds groter werd. Vervolgens namen de broers Sorensen de stap om hun eigen broodjes winkel te starten.

Zo ontstond Firemensubs. Een mooi staaltje storytelling. Enigszins na├»ef dacht ik nog dat het hier om een lokale eetgelegenheid ging. ’s Avonds op internet zag ik dat dat ene winkeltje is uitgegroeid tot een keten van meer dan 600 restaurants… en nog steeds trots op hun passie en roots.

Geen opmerkingen: