zondag 20 juni 2010

Headfirst neemt belang van 60% in interimjobboard Associates

HeadFirst, bemiddelaar van ICT freelancers, neemt een meerderheidsbelang van 60% in Associates. De overige 40% blijven voorlopig eigendom van ABNAMRO. De overname zal per 1 juli geëffectueerd worden. Associates zal als label blijven bestaan. Met deze overname komt een einde aan de zoektocht voor een koper van Associates. ABNAMRO wilde al langer af van deze wat branchevreemde activiteit en zocht daarbij een partner die Associates met name in commerciële zin meer power kon geven.

Associates: met veel ambitie gestart  
Associates is een internetplatform waar aangesloten opdrachtgevers rechtstreeks hun opdrachten kunnen aanbieden aan ZZP-ers. Associates, opgezet vanuit ABNAMRO, zag het licht eind 2008 en werd met veel ambitie gelanceerd. Doelstelling was om een snel een fors marktaandeel op te bouwen en de marktplaats te
worden voor het inhuren van ZZP-ers op allerlei functiegebieden en alle branche. Het zou daarmee fors de concurrentie aan gaan met bemiddelingsbureaus. De praktijk bleek weerbarstiger. Associates slaagde er beperkt in om opdrachten te publiceren die niet vanuit de ABN organisaties afkomstig waren. Daarbij zijn veel opdrachten IT gerelateerd wat een breder positionering qua functies en branches in de weg staat. Iets wat voor de geloofwaardigheid richting afnemers als aanbieders belangrijk is.

Associates heeft natuurlijk zoals alle partijen in de markt last gehad van de slechte markt omstandigheden en heeft het gezien die omstandigheden eigenlijk ook heel redelijk gedaan. Verder blijkt ook hier weer dat veel organisaties nog aarzelend zijn in zelf op zoek gaan naar interim-professionals.

Associates was al langer op zoek naar een partner c.q. koper. Dat zal naast de achterblijvende resultaten zeker ook te maken hebben met de algemene situatie van de bank, waarbij men de handen vol heeft aan de core-business. Met een partner hoopte Associates aan commerciële slagkracht te winnen en daarbij een verbreding te krijgen van aangeboden functies. Nadat gesprekken met onder andere een groot uitzendbureau en een detacheerder op niets uitliepen is de koper nu gevonden in ICT bemiddelaar HeadFirst.

HeadFirst
HeadFirst is een bureau uit Hoofddorp die ICT freelancers bemiddelen. Volgens hun eigen gegevens behaalde ze in 2008 en 2009 een omzet van € 200 miljoen, door dagelijks per werkdag gemiddeld 2.000 professionals bij opdrachtgevers aan het werk te hebben. Dat zijn vooral ICT-ers. HeadFirst werkt voor bekende grootafnemers van ICT-ers als overheden en de bank- en verzekeraars.

Geen opmerkingen: