vrijdag 5 september 2008

ING-ers empowerd door vrijwilligerswerk in ontwikkelingslanden

Een vriendin van mij zit momenteel in India voor een train-the-trainer project. Ze werkt al jaren bij de ING en die bank/verzekeraar heeft een mooi project waarbij eigen mensen kunnen bijdrage aan projecten in ontwikkelingslanden. Voor dat project in India werken zijn 7 ING medewerkers gevraagd voor een training voor 400 schooldirecteuren. Dit alles in samenwerking met UNICEF.

Mooi verhaal! Kan me goed voorstellen dat medewerkers empowerd terugkomen na zo’n uitstapje. Een geheel andere context, toch gebruikmakende van eigen expertise. Een manier van invulling geven van maatschappelijke betrokkenheid door de ING die ook richting zowel intern als extern (imago) zal werken. Profilering van deze project op hun eigen corporate site is nog wel wat summier…. Maar met een beetje zoeken kom je op de site over deze projecten: http://www.ingchancesforchildren.com Ervaringen van eigen medewerkers staan op hun eigen weblog: http://ingcfc.wordpress.com

1 opmerking:

Ellen zei

Hier dan een berichtje van die vriendin. Even bevestigen dat eht enorm empowered! Los van mijn persoonlijke groei en ontwikkeling geeft het mij ook zicht op een ander ING! Misschien dat dit andere beeld nog veel meer bijdraagt aan mijn eigen ontwikkeling dan je in eerste instantie denkt!
Het is hier in India nog steeds geweldig! Het wordt echter ook steeds meer duidelijk dat we slechts een zeer kleine bijdrage leveren aan de start van een mogelijke ontwikkeling in de goede richting. Elk stap is er eentje, dan is dan ook weer zo! Check the blog and read about our experience!!!

Ellen