maandag 23 juni 2008

Ook Loyens & Loeff en KvK Gelderland ‘beste werkgever’

Loyens & Loeff en de Kamer van Koophandel Gelderland zijn in de uitverkiezing van het ‘Beste Werkgevers’ 2008 als prijswinnaars uit de bus gekomen. Deze verkiezing voor beste werkgever was een gezamenlijk initiatief van het bureau Effectory en Volkskrant Banen. Juridisch advieskantoor Loyens & Loeff werd winnaar in de categorie werkgevers met meer dan 1.000 medewerkers en de KvK Gelderland in de categorie werkgevers met minder van 1.000 medewerkers.

Voor de uitverkiezing werden 315 verschillende organisaties hadden zich aangemeld voor het onderzoek. Binnen die organisaties zijn in totaal 150.000 medewerkers ondervraagt met een uitgebreide vragenlijst. Daarmee kan het onderzoek zichzelf aanprijzen als een van de best onderbouwde. Zwakker punt in de onderlinge ‘objectiviteits’-competitie tussen de diverse prijzen voor beste werkgever is dat dit onderzoek alleen werkgevers meegenomen zijn die zichzelf actief hebben aangemeld.

Marc Sijstra, directeur van Effectory, gaf aan op welke terreinen organisaties die hoog eindigde in zijn ranglijst het goed deden. Er heest een cultuur van vernieuwing en verbetering, er zijn goede doorgroei mogelijkheden (niet automatisch in hiërarchisch, ook in de breedte) en die organisaties weten een actieve verbinding te maken tussen mens en organisatie. Het zijn geen verrassende punten, moest Sijstra toegeven. Maar wat hem wel opvalt is dat de behoefte van de moderne medewerker steeds hoger op de piramide van Maslow opschuiven.

Gelijk met de uitreiking van de prijzen werd ook een lijvige gids gepresenteerd waarin de top 154 bedrijven uit het onderzoek zich presenteren. Ben benieuwd hoe de toppers daartussen zich in hun externe communicatie gebruik gaan maken van deze aanbeveling.

Geen opmerkingen: