vrijdag 7 maart 2008

Thema op de beurs HRM Live!


Gisteren had ik een afspraak op de HMR-Live! beurs in Amsterdam. Een mooie gelegenheid om eens te kijken welke thema’s daar aan bod zijn.

Welke thema’s besproken worden, wordt natuurlijk bepaald door diegene die op de beurs staat als standhouder (dat waren er trouwens weer flink minder dan vorige jaar). Maar toch, het geeft een indruk. Op zijn minst over wat aanbieders van HRM-diensten denken wat er speelt onder hun klanten.

Op het ‘Live! Podium’ een keur aan sprekers. ‘De maatschappij verandert razendsnel’ stond er boven de aankondigingen van die sprekers in de beurskrant. Daar heb ik maar weinig over gehoord en gezien. Wel dat de HRM-er ‘veranderprofessional’ moet worden, of Marinus Knoope dit stelt: ‘De HR-manager is een dirigent. Hij heeft anderen nodig om zijn passie te realiseren’ Zou dat niet andersom moeten zijn….? De workshops van standhouders zelf gaan – vanzelfsprekend – over hun eigen diensten. Wel erg weinig verrassende invalshoeken. Veel over ontwikkelen van mensen (van ‘binnen uit’), uitleg over methodieken (verzuim, werving), hier en daar een (mislukte) poging om het ‘nieuwe HRM’ neer te zetten. Allemaal erg product gericht, weinig over in welke context HRM zich begeeft. ‘Boren’ in plaats van ‘gaten’, zou Frank Kwakman zeggen.

Al met al miste ik toch wel erg de blik naar buiten en daarmmee de nieuwsgierigheid waar de hrm-discipline aan bij moet dragen. Wellicht zijn de bureaus die daar wel mee bezig zijn wel de druk om op deze beurs te staan…

1 opmerking:

Anoniem zei

test